Автоматизуй та перемагай

Пєклун Олексій

Пєклун Олексій

Століття тому Генрі Форд змінив виробничий процес збирання автомобілів, впровадивши конвеєр.

Це дозволило скоротити час збирання автомобіля з 12 годин до 93 хвилин. Конвеєр став революційним методом автоматизації, відкривши ринок автомобілів для середнього класу та перетворивши виробничі індустрії. Сьогодні ідея Генрі Форда допомагає українським готельєрам управляти кадровими ризиками, розвивати сервіс та підвищувати ефективність.

Наприклад, ми нещодавно автоматизували рецепцію, систему фінансового контролю, роботу каналів продажу і навчання працівників для готелю Cherkasy Palace. Відгуки гостей збільшилися на 30%, продажі на онлайн каналах зросли на 170% порівняно з попереднім роком.

Автоматизація роботи готелів — це комплекс заходів, який мінімізує людський фактор у прийнятті рішень, використовує програмні продукти для обробки запитів, прискорює процес взаємодії з гостями, збирає та аналізує дані для подальшої персоналізації сервісу. На ринку існують десятки програмних продуктів, а такі готельні корпорації, як Marriott, мають у штаті близько 300 програмістів, які розробляють власний софт для автоматизації.

За словами експерта ринку гостинності Олександра Чорного, автоматизація стане трендом українських готелів у цьому році. Він рекомендує готелям автоматизувати все включаючи процеси кухні та клінінгу там де це можливо. Це допоможе готелям підвищити стійкість перед ризиками нестачі персоналу та мінімізувати втрати від падіння ринку туризму.

Керуючі компанії можуть стати партнерами у впровадженні автоматизації для українських готельєрів, оскільки вони добре знають особливості індустрії та готові нести відповідальність за фінансові результати. Вони можуть стати “Фордами” XXI століття в готельному бізнесі та допомогти готельєрам заробляти більше.